Genişliği ve kolay kurulumu ile birlikte alev yürütmezlik ve su geçirmeme özellikleri sayesinde her iklim ve her alan için bireysel kullanıma ve aile kullanımına uygundur.
Satış departmanı ile karşılıklı görüşülerek, çadır eni aynı kalacak şekilde, çadırın boyu 2 m ve katları şeklinde büyütülebilir.
Hava kanallı çadırların farklı boyutları mevcuttur. Örneğin 56 m2 hava kanallı çadırın şişmesi için öncelikle çadır düzgünce yere serilmeli ve hava kanalları ayarlanarak havanın rahat bir şekilde kanalların içerisine girmesi sağlanmalıdır. Şişirilme esnasında ayakların havaya kalkışında destek verilirse çadır 10-15 dk arasında şişmektedir. 56 m2 hava kanallı çadır 4 kişi tarafından kurulup sökülebilir.
Şişirme işleminden sonra hava şartlarına bağlı olarak 10-15 gün aralığında hava takviyesi yapmadan kullanmak mümkündür. 2-3 günde bir kolonlarda bulunan hava el ile kontrol edilmeli, herhangi bir sorun var ise hava takviyesi yapılmalıdır.
Hava kanallı çadırların şişirilebilmesi için elektrik ya da jeneratöre ihtiyaç duyulmaktadır.
Çadırı alırken çadır ile birlikte tarafınıza verilecek tamir kiti (1 adet özel yapıştırıcı, PVC branda parçası, 1 adet fırça) ile çadır tamir edilebilir. Büyük boyutlu hasarlar ise tarafımızdan tamir edilebilir ya da iskelet değişimi yapılabilir.
Yan perdeler 4 ayrı parçadan oluşur. Kullanım alanınıza göre yan perdeler yukarı toplanıp sabitlenebilir, hiç takılmayabilir ya da sadece istenen yönlerdeki perdeler takılabilir.
Çadır ile birlikte verilen kurulum şemasındaki talimatlara uyulması durumunda çardak çadırları hafif alüminyum boruları ve kolay yapısı sayesinde kolaylıkla kurulabilir.
Çadırı yere sabitlemek için ayak pabuçlarında bulunan deliklerden yere çivi kazıklar vasıtasıyla sabitlenir, dört yanında bulunan gergi ipleri çivi kazıklara bağlanır. Rüzgarlı bir bölgede kullanılacak ise; çadır yan eteklerine kum torbaları veya ağırlık ile destek vermek gerekir. Rüzgarlı zamanlarda çadır yan perdeleri veya kapısı açık tutulmamalıdır aksi taktirde çadır paraşüt gibi şişebilir, bir yerinden yırtılabilir veya sabitlenen yerden uçabilir.
Genel maksat çadırları isteğe bağlı olarak bölmelere veya odalara ayrılabilir.
Genel maksat çadırlarının giriş kapısının yan duvarlarında ısıtma için tasarlanmış baca delikleri mevcut olup istenen ısıtma sistemi kurulabilir.
Kızılay Sistem Yapı A.Ş. genel merkezi İstanbul, Ataşehir’dedir. Üretim tesisi ise Kızılay Malatya üretim üssü içerisinde yer almaktadır.
Kızılay Sistem Yapı yenilikçi barınma sistemleri üretmek üzere kurulmuştur. Öncelikli amacı insani yardım amaçlı barınma sistemleri üretmek olan Kızılay Sistem Yapı'nın konvansiyonel ana üretim kalemleri konteyner, prefabrik yapı ve binalar, hafif çelik yapı ve binalardır. Ancak ana üretim kalemleri ile şantiye mobilizasyonlarında ihtiyaç duyulan konteyner veya prefabrik şantiye binaları çözümleri de sunmaktadır. Aynı zamanda toplu konut projelerine yönelik prefabrik veya hafif çelik ev çözümleri ile yatay mimarinin gelişimine katkı sağlamaktadır. Bununla beraber modüler yapılar ve farklı konsept ürünler de üretmekte ve geliştirmektedir.
Öncelikli amacı afetlerde ve mültecilere yönelik insani yardım faaliyetlerinde kullanılmak üzere barınma sistemleri çözümleri sunmak olan Kızılay Sistem Yapı, insani yardım, inşaat, enerji, madencilik, petrol-gaz, savunma sanayii, kent çözümleri, üretim ve sanayi sektörlerine ihtiyaç duyulan ürün ve çözümleri sunabilmektedir. Bununla beraber nihai tüketicilere yönelik prefabrik, hafif çelik evler ve Tinyhouse gibi yenilikçi ürünler de sunabilmektedir.
Kızılay Yatırım, Kızılay’ın insani yardım faaliyetlerine sağladığı kaynağın devamı için ‘sosyal etki yatırımcılığı’ yapar ve Kızılay’ın ihtiyaçlarına çözüm için çalışır. Kızılay Yatırım’ın %100 sahibi Kızılay’dır. Kızılay Yatırım elde ettiği kazancın tamamını Kızılay’a aktarır.
Kızılay Sistem Yapı, Kızılay Yatırım iştiraklerinden birisidir, sahibi %100 Kızılay’dır, elde ettiği kazancın tamamını Kızılay’a aktarır.
Kızılay Yatırım dernek ya da kamu kuruluşu değildir; sahibi %100 Kızılay olan özel bir şirkettir.